Θέμα της Ελλάδας είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στην επιστροφή του κουαρτέτου των δανειστών στην Αθήνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να «κινηθεί γρήγορα» για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, όμως το πόσο γρήγορα θα τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις εξαρτάται πρωτίστως από την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

«Δεν μπορούμε να κινηθούμε πιο γρήγορα από τις ελληνικές Αρχές», επεσήμανε και πρόσθεσε:

Δεν μπορούμε να θέσουμε κάποια διορία (σ.σ. για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης).

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι ακόμα πρέπει να γίνει «σημαντική δουλειά» σε πολλούς τομείς, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την υλοποίηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, τη σύσταση του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και την εφαρμογή αλλαγών στη δημόσια διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας νωρίτερα μετά την ολοκλήρωση του Ecofin, προσδιόρισε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Ορθόδοξο Πάσχα ή τα τέλη Απριλίου, καθώς  οι δανειστές της Ελλάδας θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πως η Αθήνα εφάρμοσε όλες τις μεταρρυθμίσεις στα τέλη Απριλίου ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου.