Η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσει παρά τις δηλώσεις Σόιμπλε, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Έχουμε θετικούς δείκτες στην οικονομία», επισήμανε, για να προσθέσει ότι «η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει, ανεξάρτητα των δηλώσεων του κ. Σόιμπλε ή της σκληρής στάσης του ΔΝΤ». «Η ελληνική οικονομία πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως οι δανειστές δεν έχουν λόγω να επιμένουν σ 'αυτό εφόσον έχουμε καλύψει το δημοσιονομικό κενό που προέβλεπε η συμφωνία.

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Επιμένουμε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με αμοιβαίο και ειρηνικό τρόπο, γιατί είναι προς όφελος των λαών. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση συζητάει και η ελληνική κυβέρνηση αυτές τις μέρες...» επεσήμανε εξάλλου σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία.

Σχετικά με τη μεταφορά των προσφύγων προς την Ειδομένη και για την πώληση ψεύτικων εισιτηρίων, ο κ. Ρήγας είπε ότι όλα αυτά είναι καταδικαστέα, και στηλίτευσε την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου: «Θέλω να πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και πως η ελληνική Πολιτεία θα λάβει αυστηρά μέτρα. Αυτά τα περιστατικά  πρέπει να γνωστοποιούνται ώστε να αποδίδονται ευθύνες», είπε και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και με την απόφαση της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής τονίζει πως πρέπει να τιμωρούνται όσοι επιδίδονται σε έκνομες ενέργειες οι οποίες ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορεία».