Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Οι συνθήκες φαντάζουν πιο ιδανικές από ποτέ. Το μόνο που απομένει είναι να επισημοποιηθεί η πρόταση. Κάτι τέτοιο αναμένεται να πράξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η κυρία Φώφη Γεννηματά.

Η πρόσκληση θα είναι προς τον Σταύρο Θεοδωράκη για να υπάρξει κοινή δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού. Στελέχη και των δύο κομμάτων έχουν συχνές συναντήσεις συζητούν και απομένουν λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι έχουν πειστεί πως για να υπάρξει μέλλον θα πρέπει να συνεργαστούν. 

Έτσι κι αλλιως το πρώτο μεγάλο κέρδος θα είναι πως συνένωση των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων θα σημάνει αυτομάτως πως το σχήμα θα είναι η Τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει 16 βουλευτές και το Ποτάμι 11, στο σύνολο 27 . Βεβαίως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να λυθούν πολλά, όπως για το ποιος θα ηγείται ,κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και πολλά ακόμη . Αντιδράσεις προφανώς υπάρχουν κυρίως εντός του Ποταμιού ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά γίνεται πραγματική προσπάθεια για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια .