Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με αφορμή την συνάντηση στη Σμύρνη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, που έγινε στο πλαίσιο του 4ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας στη Σμύρνη.

Απαντώντας στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αμφισβήτησαν ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα από τη συνάντηση των δύο ηγετών, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, έκανε λόγο για ένδεια επιχειρημάτων.

«Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Σμύρνη έγινε και στο παρελθόν. Είναι το τέταρτο κατά σειρά που γίνεται και έφερε απτά αποτελέσματα. Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την επανεισδοχή των προσφύγων, η σύνδεση Ηγουμενίτσας-Κωνσταντινούπολης, τα αντιπλημμυρικά έργα, η δεύτερη γέφυρα στον Έβρο δεν είναι προς την θετική κατεύθυνση; Σε όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια», αντέτεινε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αμανατίδης.

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχολιάζοντας την αναγόρευση του πρωθυπουργού σε επίτιμο διδάκτορα οικονομικού πανεπιστημίου της Σμύρνης, είπε χαρακτηριστικά:

«Θα πρέπει να υπάρξει ειδική διατριβή στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για το πώς ο πρωθυπουργός λέει τόσα πολλά ψέματα και πώς οι πολίτες τον ψηφίζουν».

«Υπάρχουν αρκετά διδακτορικά για τα ψέματα και τις αλήθειες στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς σχολίασε ότι «οι γείτονες έχουν πολλά να μάθουν για το πώς κλείνουν οι τράπεζες και πως 60.000 επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία».