current views are: 7

9 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση15:54

Βενιζέλος: Αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί Παπαγγελόπουλου για την Τσατσάνη

Ως αντιφατικά χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Δημοσίευση 15:54’

Ως αντιφατικά χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. 

Ως αντιφατικά χαρακτηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη

Με νέα επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παραθέτει, μεταξύ άλλων, απάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου σε παλαιότερη σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση που – όπως υποστηρίζει – φανερώνει ότι ο υπουργός τότε δικαίωνε τους χειρισμούς της εισαγγελέως.

Η εν λόγω επιστολή περιλαμβάνεται σε φάκελο που συγκρότησε ο κ. Βενιζέλος, μετά από συνεννόηση με την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με έγγραφα και γεγονότα που κατά τον ίδιο έχουν ως κοινό παρονομαστή τη δοκιμασία των θεσμικών εγγυήσεων της εξωτερικής και εσωτερικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναμένεται να συνεδριάσει για την υπόθεση την επόμενη εβδομάδα, όπως τον ενημέρωσε τηλεφωνικά η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ειδικότερα,  ο  κ. Βενιζέλος κατέθεσε την γραπτή απάντηση στις 23.12.2016, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης  προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν καταθέσει ερώτηση σχετικά με τον ρόλο της εισαγγελέως εφετών κ. Τσατάνη, στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Όπως τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, «στην απάντηση του στις 14.1.2016, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξήχθη έρευνα του αρμοδίου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, που εποπτεύει των εισαγγελέων Διαφθοράς, ο οποίος με την υπ’ αριθμό 5594/18.2.2015 διάταξη του απεφάνθη ότι όλες οι δικονομικές ενέργειες της αρμόδιας εισαγγελέας εφετών Γεωργίας Τσατάνη, επί της συγκεκριμένης υποθέσεως, είναι απολύτως νόμιμες».

«Στη γραπτή απάντησή του στις 14.1.2016, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λέει τα απολύτως αντίθετα από αυτά που ισχυρίζεται τώρα μετά την μηνυτήρια αναφορά της κα. Τσατάνη», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.


σχετικα αρθρα