Τον συντονισμό δράσεων με το Ποτάμι εισηγείται και επίσημα η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ειδικότερα, το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την συγκρότηση των Περιφερειακών οργάνων με την ανάδειξη Γραμματειών και την συνέχιση των πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης των Περιφερειακών οργάνων με την ανάδειξη Γραμματειών που θα έχουν την ευθύνη της λειτουργίας τους. Οι Γραμματείες θα οργανώσουν τον προγραμματισμό των τοπικών δράσεων μέχρι την Προγραμματική Συνδιάσκεψη. Ταυτόχρονα, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων από τους θεματικούς τομείς στους οποίους συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
  • Να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Προοδευτικού Κέντρου και της Πολιτικής Οικολογίας. Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνεται:
    α) η άμεση συγκρότηση Επιτροπής με εκπροσώπους από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) και εκπροσώπους από όλες τις δυνάμεις του χώρου (κόμματα, κινήσεις, ομίλους, δίκτυα, προσωπικότητες) η οποία θα δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες.
    β) ο συντονισμός δράσεων των Kοινοβουλευτικών Oμάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.