"Δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου να ζητάω εκλογές. Αν ο κ. Τσίπρας πέσει, θα πάμε σε εκλογές", δήλωσε στην τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο όταν τίθεται το δίλλημα "οικουμενική ή εκλογές", ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι ξεκάθαρος: Εκλογές.

"Εμείς με τον κ. Τσίπρα σε κοινό σχήμα δεν θα συμμετάσχουμε. Μας χωρίζει πραγματικά άβυσσος", λέει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ και προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς στη Συγγρού θεωρούν τον κ. Τσίπρα απρόβλεπτο και δεν θέλουν να κάνουν καμία εκτίμηση για τις επόμενες κινήσεις του. 

"Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι, ότι ο πρωθυπουργός προχωρά μέρα με τη μέρα και με στόχευση να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην εξουσία", έλεγε στο Newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου. Υπό τα δεδομένα αυτά στη Συγγρού "τρέχουν" παράλληλα και τις προσυνεδριακές διαδικασίες, προκειμένου μέχρι το Πάσχα, όποτε προβλέπουν πολιτικές εξελίξεις, το κόμμα να είναι έτοιμο σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης που έχει πυκνώσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ιδιαίτερα σε οικονομικά Φόρα (σήμερα στο Φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση, χθες στο Digital Economy Forum 2016), βγαίνει ξανά στο δρόμο και συνεχίζει τις επισκέψεις του στην Περιφέρεια, καθώς τα μηνύματα που φθάνουν για την αποδοχή της ΝΔ στην κοινωνία είναι παραπάνω από αισιόδοξα.

Έπειτα από τη Μυτιλήνη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, κλείνοντας το πρόγραμμά του με κεντρική ομιλία στη Λαμία αργά το απόγευμα, ενώ επόμενος σταθμός του θα είναι η Κρήτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το Συνέδριο του κόμματος στις 22 Απριλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτός από την Αττική, προγραμματίζει τουλάχιστον άλλες τρεις με τέσσερις επισκέψεις σε νόμους της χώρας.

Μεγάλο βάρος στις επαφές της ΝΔ με τις τοπικές κοινωνίες έχει αναλάβει ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕ, Λευτέρης Αυγενάκης, που τον εκπροσωπεί στις κατά τόπου κομματικές προσυνεδριακές διαδικασίες και εκδηλώσεις.

Βασικός άξονας στις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί το θέμα της διεύρυνσης, με τον ίδιο να λέει δημόσια ότι θέλει να κάνει "ένα γενναίο άνοιγμα στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου" καθώς όπως διευκρινίζει, παρόλο που δεν ξέρει το εκλογικό ταβάνι της ΝΔ και αυτοδύναμο να ήταν το κόμμα του, πάλι θα επιχειρούσε να κάνει ανοίγματα στις άλλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, δίνοντας και το στίγμα για το πως θα κινηθεί και μετά τις επόμενες εκλογές.