Διεθνές συνέδριο για την Αριστερά, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, συνδιοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το transform! europe, παρουσία στο Ξενοδοχείο President στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου. 

Πρόκειται για ένα διεθνές συνέδριο με στόχο να αναλυθούν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της σήμερα, αλλά και να συμβάλει στη δημιουργία πλατιών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα προς το συμφέρον της δημοκρατίας, των ευρωπαϊκών λαών και των εργαζομένων.

 Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η αναγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα συζητήσουν τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις των πολιτικών λιτότητας, την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις της στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και την ΕΕ στο σύνολό της, τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, την επίθεση κατά της οργανωμένης εργασίας και, τέλος, το μέλλον της Ευρωζώνης και γενικότερα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί αρχηγοί και στελέχη κομμάτων, βουλευτές και ευρωβουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιέρ Λοράν, ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Ντέκλαν Κέρνι, η αντιπρόεδρος των Πρασίνων στην ευρωβουλή Σκα Κέλερ, η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής και υποψήφια πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρίζα Ματίας, καθώς και διανοούμενοι, αναλυτές, συνδικαλιστές και ακτιβιστές των κοινωνικών κινημάτων.