current views are: 3

10 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση16:10

Ο Μητσοτάκης θα καταθέσει προτάσεις για την εσωτερική διαχείριση των μεταναστών

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ για την αντιμετώπιση από τους Ευρωπαίους των τουρκικών απαιτήσεων . «Η Ευρώπη ικανοποιεί με ευκολία τα τουρκικά αιτήματα» είναι η φράση που χρησιμοποιεί στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου που γνωρίζει τις ισορροπίες στην γηραιά ήπειρο. 

Δημοσίευση 16:10’

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ για την αντιμετώπιση από τους Ευρωπαίους των τουρκικών απαιτήσεων . «Η Ευρώπη ικανοποιεί με ευκολία τα τουρκικά αιτήματα» είναι η φράση που χρησιμοποιεί στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου που γνωρίζει τις ισορροπίες στην γηραιά ήπειρο. 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ για την αντιμετώπιση από τους Ευρωπαίους των τουρκικών απαιτήσεων. «Η Ευρώπη ικανοποιεί με ευκολία τα τουρκικά αιτήματα» είναι η φράση που χρησιμοποιεί στέλεχος του γαλάζιου επιτελείου που γνωρίζει τις ισορροπίες στην γηραιά ήπειρο. 

Στην λεωφόρο Συγγρού βρίσκονται εν αναμονή της συνόδου κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας από όπου αναμένουν αποφάσεις και γραπτές δεσμεύσεις αντί ευχολογίων και προφορικών υποσχέσεων. Γι αυτόν τον λόγο η ΝΔ  κρατά «χαμηλά την μπάλα» και δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στη σύνοδο κορυφής και έχει επικεντρώσει την κριτική της στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας .Για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής η ΝΔ ζητά από την κυβέρνηση να πετύχει την ελάχιστη ελληνική επιδίωξη που κατεγράφη στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και όπως εκτιμούν ο πρωθυπουργός έχει και τον χρόνο και τα επιχειρήματα να το επιτύχει. Ωστόσο η ΝΔ δεν μπορεί να μην επισημάνει και τις αστοχίες που κατά την άποψή της παρατηρήθηκαν στην τελευταία σύνοδο. 

Χαρακτηριστική της ανησυχίας που διακατέχει το  γαλάζιο στρατόπεδο η δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος Γιώργου Κουμουτσάκου που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην εμφανίζεται ως  «συνήγορος του κ. Νταβούτογλου». 

Ωστόσο πηγές του Newpost κοντά στην ηγεσία της ΝΔ δηλώνουν ότι για το προσφυγικό και ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο η κυβέρνηση έχει την στήριξη της ΝΔ , ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σταματήσει να ασκεί κριτική για τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος στο εσωτερικό της χώρας όπου σύμφωνα με τους επιτελείς της Συγγρού επικρατεί χάος και μηδενικός προγραμματισμός και συντονισμός των αρμόδιων φορέων .Η άποψη που επικρατεί στη ΝΔ είναι ότι χώρα μας κινδυνεύει από μια χώρα transit να μετατραπεί σε μια χώρα ημιμόνιμης ή και μόνιμης παραμονής προσφύγων. 

Γι αυτό το ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες ενώ παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζεται για την κατάθεση και νέων προτάσεων που θα αφορούν αποκλειστικά στην διαχείριση των προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα διαβιούν στην επικράτεια χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα έντονη είναι και η αντίδραση της ΝΔ στις κυβερνητικές διαρροές περί ακροδεξιών στοιχείων στο εσωτερικό του κόμματος με αφορμή το προσφυγικό .Οι βουλευτές της ΝΔ απορρίπτουν κάθε τέτοια τοποθέτηση και την αποδίδουν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί ακόμη και το προσφυγικό ζήτημα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από ένα πρόβλημα που η ίδια διόγκωσε και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει .


σχετικα αρθρα