Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζοντας ότι ''οφείλει να δώσει απαντήσει για το τι συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου''.

Η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας είπε ότι υπάρχει μείζον θέμα, και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Τι πραγματικά συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δυο είναι τα δεδομένα. Η δήλωση Τουσκ, η οποία ουσιαστικά συγχαίρει τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα. Και το δεύτερο, τα σύνορα όλων των υπόλοιπων χωρών έκλεισαν ερμητικά από χτες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί και πρέπει να δοθεί σήμερα. Οι Έλληνες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση αν στην κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί σωστά τι υπέγραψαν, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν θέλει να προτρέξει.

Όπως τόνισε: 

Φοβάμαι όμως ότι δόθηκε μια συμφωνία στην δημοσιότητα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της συζήτησης που έγινε μέσα στο συμβούλιο. Δηλαδή απέφυγαν στο κείμενο να πουν την ουσία και έτσι άφησαν πολλά θέματα ανοικτά. Μετά προχώρησαν στην ουσιαστική άσκηση της πολιτικής, η οποία ήταν το κλείσιμο των συνόρων. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε να κάνουμε πολιτική χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση.