Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις των αρμόδιων υπουργών με το «κουαρτέτο» πραγματοποίησαν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Με κεντρικό σύνθημα «Quarteto Go Home – Κάτω η μνημονιακή κυβέρνηση», τα στελέχη της ΛΑΕ, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Ραχήλ Μακρή και ο Δημήτρης Στρατούλης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και διαμαρτυρήθηκαν για την έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε κατάληψη της κεντρικής εισόδου του ξενοδοχείου και φώναξαν συνθήματα, μεταξύ των οποίων κυριάρχησαν τα «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», «Κατρούγκαλος και Τσίπρας έκαναν συμφωνία να σώσουνε τις τράπεζες, να κλείσουν τα ταμεία» και «τα ισοδύναμα τους είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στων εργατών την πλάτη».

«Το μήνυμα της σημερινής κατάληψης της εισόδου στο Χίλτον είναι απλό: Να φύγει αμέσως από την Ελλάδα η τροϊκανή χούντα, να συντριβεί και να πέσει η κυβέρνηση των μνημονιακών υπαλλήλων και μαζί της όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ. Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή και μια νέα δημοκρατική αντιμνημονιακή πορεία», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης σε δηλώσεις του, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Όπως, αναφέρεται σε σχετική ανακλοίνωση της ΛΑΕ, λόγω της αιφνιδιαστικής κινητοποίησης, οι αρμόδιοι υπουργοί και οι εκπρόσωποι του «κουαρτέτου» αναγκάστηκαν να μπουν στο ξενοδοχείο από το γκαράζ.