Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση αναφορικά με την εξωτερική πολιτική και τη διαπραγμάτευση με την Τουρκία εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αθήνα 9.84 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για «ομηρία» της Ελλάδας.

«Δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα μίας εξωτερικής πολιτικής και κυρίως μίας ευρωπαϊκής πολιτικής που εκφέρεται και συγκροτείται με tweet. Έχουμε κλείσιμο των βορείων συνόρων και ταυτόχρονα έχουμε την αντίληψη των Ευρωπαίων ότι Τουρκία και Ελλάδα συγκροτούν έναν ενιαίο χώρο. Η Ελλάδα είναι σε ομηρία, σε όλη αυτή τη διαπραγμάτευση που γίνεται με την Τουρκία», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση και για τον τομέα της δικαιοσύνης με αφορμή τις καταγγελίες κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας πως «υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης και των συνεταίρων της για το τι σημαίνει “είμαι στην εξουσία”, τι σημαίνει διάκριση των εξουσιών, τι σημαίνει ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τι σημαίνει προστασία του κράτους δικαίου. Η υπόθεση, ας το πούμε έτσι, Τσακυράκη, είναι εξίσου σημαντική, ίσως σημαντικότερη από την υπόθεση της κ. Τσατάνη, αλλά και τα δύο μαζί και όλο το κλίμα, το οποίο δημιουργείται, είναι αδιανόητο και ανατριχιαστικό»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης: «Στο χώρο τη δικαιοσύνης ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μία εργαλειακή αντίληψη, χυδαιολογούσε, συκοφαντούσε, προσπαθούσε να εκθέσει ανθρώπους και να τους υπονομεύσει με ψέματα».