current views are: 6

10 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:15

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αντί να λιάζεται, ας αναλάβει τις ευθύνες της

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της. 

Δημοσίευση 18:15’

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της. 

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική της

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει πως «τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Ντράγκι αιφνιδίασαν ευχάριστα γιατί κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, επιδιώκοντας ανάπτυξη με εργαλείο τη ρευστότητα και όχι την ατέρμονη λιτότητα» και τονίζει:

Δυστυχώς, για την Ελλάδα το μήνυμα είναι εξίσου σκληρό όσο και ηχηρό. Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε δεν μας συμπεριλαμβάνει, κυρίως επειδή είμαστε ακόμα σε πρόγραμμα – μνημόνιο. Είναι το πρώτο μεγάλο κατόρθωμα του κ. Τσίπρα το 2015.

«Το δυστύχημα είναι ότι η μοιραία κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κάθε μέρα που περνάει ολοένα και μεγαλώνει την απόσταση που μας χωρίζει από τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών κανόνων, άρα και από τη συμμετοχή μας στο «Πρόγραμμα Ντράγκι», με την καταστροφική της ιδεοληψία. Η Ευρώπη γυρίζει σελίδα και αυτοί θέλουν να αλλάξουν την προηγούμενη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Το μήνυμα Ντράγκι απευθύνεται και στους εγχώριους τραπεζίτες που καλούνται να αποκλιμακώσουν τα επιτόκια δανεισμού, παίρνοντας τις αναγκαίες αποφάσεις για το σκοπό αυτό. Η ρευστότητα για την ελληνική οικονομία είναι το κεντρικό ζητούμενο εδώ και χρόνια και γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη της μετά το δεύτερο μεγάλο κατόρθωμα του κ. Τσίπρα το 2015 να μας γυρίσει από την ανάπτυξη στην ύφεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει:

Η Κυβέρνηση και σ’ αυτό το μέτωπο έχει μεγάλες ευθύνες και πρέπει επιτέλους να τις αναλάβει αντί να… λιάζεται. Κι αν δεν μπορούν τίποτα απ’ όλα αυτά να κάνουν, το καλύτερο για τον τόπο είναι να δώσουν τέλος στο κακόγουστο θέατρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 


σχετικα αρθρα