Η απόφαση μοιάζει ειλημμένη. Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για μια εφ' όλης της ύλης σύγκρουση με την Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν λάβει την εντολή να ξεψαχνίσουν κάθε υπόθεση που μπορεί να τους φανεί χρήσιμη σε αυτή την μάχη. Από τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και υποθέσεις όπως του πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου. 

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Παρίσι, όπου το Σάββατο θα συμμετάσχει στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, θα τεθεί επί τάπητος και η τακτική που θα ακολουθηθεί σε αυτή την σύγκρουση. Το μόνο που θεωρείται σίγουρο από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, είναι πως θα κορυφωθεί με αποκαλύψεις κατά την διάρκεια της προ ημερισίας Διατάξεως συζήτηση που θα διεξαχθεί στις 21 του μήνα στην Βουλή. 

Μέχρι τότε όμως, η κυβέρνηση σκοπεύει να ρίξει όλες της τις δυνάμεις στα δύο μεγάλα θέματα των ημερών, το προσφυγικό και την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. 

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει στην προσπάθεια εξεύρεσης συμμαχιών στο προσφυγικό, προκειμένου να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Μαρτίου. 

Και στο Παρίσι θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνει, καθώς στην σύνοδο των Σοσιαλιστών μετέχουν μόνο κόμματα που βρίσκονται στην εξουσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά θα επιδιωχθεί να υπάρξει συνάντηση με τον αυστριακό Καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, στο περιθώριο της συνόδου. Η Αυστρία θεωρείται ως η χώρα κλειδί για την διατήρηση έστω και ενός μικρού, ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες στα Βαλκάνια, ενώ μπορεί να παίξει ρόλο στο να δεχτούν οι χώρες του Βίζεγκραντ την συμφωνία με την Τουρκία. 

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, τα πράγματα εξελίσσονται όπως το περίμεναν στο κυβερνητικό επιτελείο. Με ασφυκτική πίεση από την πλευρά των δανειστών και με τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης να ξεθωριάζουν -ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό- στον βωμό της γρήγορης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.