«Τα μηνύματα είναι πάρα πολύ θετικά για τον τουρισμό», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», η κυρία Κουντουρά δήλωσε:

Η Ελλάδα στο σύνολό της κινείται με πολύ θετικούς ρυθμούς και ανοδική πορεία στις κρατήσεις και εκτιμούμε ότι και το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά, καλύτερη από το 2015

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι προσφυγικές ροές δεν θα επηρεάσουν τις αφίξεις τουριστών στα νησιά του Αιγαίου, αφού -όπως είπε- το πρόβλημα ξεπεράστηκε με τη δημιουργία των κέντρων ταυτοποίησης.

«Στο παρελθόν υπήρχε πρόβλημα, όμως σήμερα αυτά τα νησιά είναι έτοιμα να δεχθούν τους τουρίστες, τα πράγματα άλλαξαν» τόνισε και πρόσθεσε ότι εκτός από τις φυσικές ομορφιές, ειδικά για φέτος, υπάρχει κι ένα θετικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα για την ανθρωπιά που επιδεικνύει στο προσφυγικό ζήτημα.

 «Στα νησιά υπάρχει μια ομαλότητα, μια εγγύηση και για την ασφάλεια του τόπου και για την εικόνα της χώρας και αυτό το έχουμε μεταφέρει σε όλους τους tour operators, σε όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες» σημείωσε η κυρία Κουντουρά.

Επιπλέον, η κυρία Κουντουρά πρόσθεσε ότι είναι αισιόδοξη γιατί η Ευρώπη αποφάσισε να δράσει και να προστατεύσει όλες τις χώρες που θίγονται από τις προσφυγικές ροές και δεν είναι μόνον η Ελλάδα.