Τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα.
 
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν ο Γενικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης κ. Φυτρακης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Γιώργος Μακρης, από τους οποίους ζήτησε να ενημερωθεί λεπτομερώς για την καθημερινότητα των κρατουμένων.
 
‎Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία, το καθημερινό πρόγραμμα και τις γυναικες (351 ατομα) που κρατουνται στη φυλακή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα δέκα παιδάκια (κάτω των 3 ετων) που μεγαλώνουν στο Ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους σε ατομικά κελια, με τα δύο από αυτά να έχουν ξεκινήσει από φέτος παιδικό σταθμό στο γειτονικό χωριό του Αγίου Θωμα.
 
‎Από τις 351 κρατουμενες, 250 ότι εργαζονται στις υπηρεσίες της φυλακης και έχουν ευεργετικη πρόβλεψη στην ποινή τους, με τον κ. Μητσοτακη να ρώτα τι ποσοστό επιτυχίας υπάρχει στη συνέχεια κατά την επανενταξη τους στην κοινωνια.
 
Όπως ενημερωθηκε‎ ο πρόεδρος της ΝΔ στη φυλακή λειτουργεί και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας το οποίο επισκέφθηκε στη συνέχεια και από όπου τρεις κρατουμενες θα συμμετέχουν φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενω υπάρχει και θεατρική ομαδα. Στη φυλακή λειτουργεί και βιοτεχνία παραγωγής σεντονιων με χορηγία του ιδρύματος Λάτση, αλλά και κέντρο εκμάθησης υπολογιστων.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε και για τις αθλητικές δραστηριότητες, με τον διευθυντή των φυλακών να τον ενημερώνει ότι υπάρχει ακόμη και ομάδα γιογκα.‎ Ιδιαίτερη ενημέρωση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ για το Κέντρο απεξάρτησης που λειτουργεί μέσα στο σοφρωνιστικο ιδρυμα και στο οποίο ακολουθούν το πρόγραμμα 40 ατομα.‎
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε επίσης όλες τις εγκαταστάσεις κράτησης, μένοντας αρκετή ώρα στα κελιά με τις μητέρες κρατουμενες, όπου χαιρέτησε όλα τα παιδάκια, ξεναγήθηκε στ‎α μαγειρεία, στη βιβλιοθήκη και στο κέντρο εκμάθησης υπολογιστών.