Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψη του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες που λειτουργεί με πόρους και πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλαδας.

"Το πρόβλημα κάθε μέρα που περνά διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα, οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται,  επιτέλους, από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας" σημείωσε ο κ. Μητσοτακης.  ‎

Όπως ξεκαθάρισε, στέλνοντας μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου, "δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες, δεν χωρούν άλλες καθυστερήσεις. Προφανώς, και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού δε μπορεί μόνη της να σηκώσει αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια".

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στο κέντρο, που ήταν παλιό ξενοδοχείο και φιλοξενεί σήμερα 260 ατομα, και συνομιλησε με τους πρόσφυγες ‎και τους γιατρούς και τους εθελοντές που βοηθούν στη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη την τοπική κοινωνία και τον κ. Μπακογιάννη, "γιατί σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε αυτός και το επιτελείο του να ετοιμάσουν αυτή τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία. Το έκαναν δυστυχώς με ένα κράτος το οποίο, ως προς τον κεντρικό συντονισμό, εξακολουθεί να είναι εκκωφαντικά απών". 

Από την πλευρά του ο ‎περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τον ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχει στην τοπική αυτοδιοίκηση για το συγκεκριμένο ζητημα.

Δείτε το βίντεο: