Μήνυμα προς την κυβέρνηση να τηρήσει την αξιοκρατία στη στελέχωση σημαντικών θέσεων στο δημόσιο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο εδώ και ένα χρόνο δεν έχει οριστεί ακόμη Διοικητής.
 
Τον κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ο‎ Γιώργος Παπανάγνου‎ καρδιολογος και διευθυντής της ιατρικής υπηρεσιας‎ που εκτελεί χρέη Διοικητή στο νοσηλευτικο Ίδρυμα, όπου η παιδιατρικη κλινική δεν λειτουργούσε για ένα χρόνο, ενω και άλλες κλινικές αντιμετωπίζουν προβλήματα, εκτός από τις ελλείψεις σε υλικά περιθαλψης.
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη και ευχαρίστησε το προσωπικό, το οποίο όπως είπε δουλεύει σε εξαιρετικά αντιξοες συνθήκες.
 
"Θεωρώ αδιανοητο το γεγονός ότι μετά ένα χρόνο από την παραίτηση του προηγούμενου διοικητή δεν υπάρχει ακόμα διοίκηση επιφορτισμένη με αυτό το οποίο πρέπει να κάνει βάσει του νομου", δηλωσε.
 
Σϋμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη: 
Δεν είναι εύκολο για κάποιον ο οποίος είναι γιατρός να εκτελεί χρέη διοικητή, εσείς επιτελείτε ‎το καθήκον σας στον καλύτερο δυνατό βαθμό αλλά έχετε τους περιορισμούς από τη νομοθεσία τους οποίους και εσείς αναφέρατε. Συνολικά υπάρχει, εμεις το έχουμε αναδείξει ως ΝΔ, ζήτημα με τις διοικησεις των νοσοκομείων, αντικατασταθηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι κατά την άποψή μας δεν αξιολογηθηκαν σωστά και θέλω από δω από τη λαμια να καταστησω υπεύθυνη την κυβέρνηση να φροντίσει οι επόμενες επιλογές διοικητων των νοσοκομείων να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατικα κριτήρια.
 
Δυστυχώς τα δείγματα γραφής που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση ως προς την αντίληψη της για τη στελέχωση σημαντικών θέσεων του κράτους, δεν μας κάνει ιδιαίτερα αισιοδοξους. Έχουμε δει απιθανους ανθρώπους να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό και αντικειμενικο κριτήριο, αλλά επειδή οι θέσεις των διοικητων νοσοκομείων είναι εξαιρετικά νευραλγικες, ελπίζω και εύχομαι και συμβουλευω την κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και η κοινή λογική.
 
Τα ζητήματα της υγείας, είναι ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα του πολίτη, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι γινονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικο, να ανταποκριθείτε σε πολύ πιεσμένους προϋπολογισμους, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την έλλειψη ενός σοβαρού και ουσιαστικού σχεδιασμού από πλευράς υπουργείου.