Συνεχίζεται ο πόλεμος του ΔΟΛ με την κυβέρνηση για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τα όσα καταγγέλλονται περί παρέμβασής του στο έργο της εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη.

Αυτή την φορά, η εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής», αναφέρει πως η εισαγγελέας απέκρουσε φερόμενη προσπάθεια του κ. Παπαγγελόπουλου τον περασμένο Ιούλιο να παραστεί σε συνάντηση κυπρίων και ελλήνων δικαστικών, παραθέτοντας μάλιστα και έναν διάλογο που φέρονται να είχαν ο υφυπουργός και η εισαγγελική λειτουργός.

Πρόκειται για συνάντηση δικαστικών από την Ελλάδα και την Κύπρο η πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Eurojust. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκεί συμμετείχαν εκ μέρους των κυπριακών Αρχών μία εισαγγελέας και δύο ανακριτικοί υπάλληλοι, ενώ εκ μέρους των ελληνικών Αρχών συμμετείχε ως αρχαιότερη εισαγγελέας Εφετών η Γεωργία Τσατάνη, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου και ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Ελευθεριάνος.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» Η συνάντηση είχε ξεκινήσει για λίγα λεπτά, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα της αίθουσας και εισήλθε απρόσκλητος ο τότε υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα το δημοσίευμα κάνει λόγο για διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των δύο:

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Καλημέρα σας, κ. Γενικέ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η διαδικασία είναι απόρρητη και δεν μπορείτε να είστε παρών».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είμαι Γενικός Γραμματέας. Είμαι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Για εμένα είναι το ίδιο, κ. υφυπουργέ. Βρισκόμαστε σε μια απόρρητη συνεδρίαση μεταξύ ανακριτικών και δικαστικών Αρχών. Παρακαλώ να αποχωρήσετε».

Δ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Μα δεν θα συμμετάσχω στη συζήτηση. Απλώς θα παρίσταμαι για να ενημερωθώ για την υπόθεση. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και η πολιτεία έχει δικαίωμα να είναι ενήμερη».

Γ. ΤΣΑΤΑΝΗ: «Ούτε αυτό επιτρέπεται. Παρακαλώ να αποχωρήσετε. Μας φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση».

Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση φανερά ενοχλημένος και λίγο καιρό αργότερα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα κατά της κυρίας Τσατάνη και οι πρώτες επιθέσεις σε βάρος της.