Η πρόταση από την κυρία Γεννηματά προς το Ποτάμι έγινε. Ο κύριος Θεοδωράκης όμως επέλεξε να απαντήσει αρνητικά. Αυτό πάντως δεν σημαίνει πως το φλέρτ θα σταματήσει αντιθέτως αναμένεται να γίνει πιο επίμονο.

Ο στόχος από τη Χαριλάου Τρικούπη είναι είτε να μεταπειστεί ο κύριος Θεοδωράκης και να πει ναι στην πρόταση που κατέθεσε η κυρία Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είτε αν πει όχι τελικά να πιεστούν οι ψηφοφόροι αλλά και στελέχη του κόμματος που βλέπουν θετικά τη συνεργασία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Όσο ο κύριος Θεοδωράκης επιμένει στο όχι θα αντιμετωπίζει προβλήματα και στο εσωτερικό του κόμματος και τούτο γιατί υπάρχουν αρκετά στελέχη του κόμματος που πιστεύουν πως το Ποτάμι δεν μπορεί να έχει μέλλον έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα. Κατά συνέπεια το επόμενο διάστημα αν ο χρόνος είναι προεκλογικός θα υπάρξουν στελέχη που θα ακολουθήσουν άλλους δρόμους.

Σχεδόν σίγουρο είναι πως ο κύριος Χάρης Θεοχάρης θα ψάξει την πολιτική του τύχη σε άλλο κόμμα με πιθανότερη κατάληξη τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με ενδιαφέρον στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν την πορεία και τις τοποθετήσεις του Σπύρου Λυκούδη και του Γρηγόρη Ψαριανού αλλά και της κυρίας Κατερίνας Μάρκου.