Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές στη ΝΔ, καθώς εκτός από τα κρίσιμα πολιτικά γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η προσυνεδριακή διαδικασία. Κεντρικό ρόλο στην όλη προσπάθεια και στην πορεία για το 10ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος έχει ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΕ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις που γίνονται στις ΝΟΔΕ ανά την Ελλάδα.

Ωστόσο, παράλληλα με τα ταξίδια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ο κ. Αυγενάκης ετοιμάζει και δράσεις που αφορούν το άνοιγμα προς την κοινωνία και τη διεύρυνση της ΝΔ, οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν έκπληξη για την καινοτομία και την ριζοσπαστικότητά τους. Κεντρικός στόχος των δράσεων αυτών θα είναι η προσέλκυση στον κεντροδεξιό πολιτικό σχηματισμό, πολιτών που δεν είναι καν μέλη της ΝΔ, αλλά «ενεργοί πολίτες».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος πάντως, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτονταν τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στη Διευρυμένη Σύσκεψη της ΝΟΔΕ Πιερίας στην Κατερίνη και στη συνέχεια μετέβη στη Θεσσαλονίκη, από όπου και οι φωτογραφίες και μίλησε στη Διευρυμένη Συνεδρίαση των ΝΟΔΕ Κεντρικού, Ανατολικού, Δυτικού Τομέα και  Β’ Θεσσαλονίκης και της Διοικούσας, στο Δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, που πλημμύρισε από τους φίλους και τα στελέχη της ΝΔ.

Μέσα στο τριήμερο, ο κ. Αυγενάκης θα επισκεφθεί άλλους δύο νομούς, το Σάββατο τη Χαλκιδική όπου θα μιλήσει στις 12:00 στη σύσκεψη της ΝΟΔΕ στον Πολύγυρο, το Κιλκίς το βράδυ της ίδιας μέρας (19:30), ενώ την Κυριακή στις 18:00 θα συμμετέχει, ως κεντρικός ομιλητής, στην Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ημαθίας στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στη Βέροια.