Να δώσει άμεσα εξηγήσεις για την παρουσία τούρκων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά προκειμένου να επιταχύνεται η διαδικασία επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών μέσα σε 48 ώρες, καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Στον απόηχο σημερινών δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, ο Γ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «οφείλουν να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί όλους τους Έλληνες».

«Εκεί έφτασαν τα πράγματα ! Η Κυβέρνηση ομολόγησε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να συμπληρώσει ότι: «Παντελώς ακατάλληλοι άνθρωποι κυβερνούν την Ελλάδα στην πιο δύσκολη από το 1974 στιγμή της».

Σημειώνεται ότι σχετική ερώτηση κατέθεσαν πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Υπεύθυνοι των  Τομέων Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος, Γιάννης Κεφαλογιάννης καιΔημήτρης Κυριαζίδης αντίστοιχα, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση συμφώνησε μεταξύ άλλων στην επιτόπια παρουσία Τούρκων κρατικών αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της καταγραφής και επαναπροώθησης παράτυπων μεταναστών.