current views are: 7

12 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση17:02

Παγωμάρα στο Μαξίμου: Γη και ύδωρ ζητάνε οι δανειστές

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έντονη πίεση των επικεφαλής των Θεσμών αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επιστροφής τους στην Αθήνα.

Δημοσίευση 17:02’

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έντονη πίεση των επικεφαλής των Θεσμών αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επιστροφής τους στην Αθήνα.

Τρόπους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έντονη πίεση των επικεφαλής των Θεσμών αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μόλις 24ωρα μετά την επιστροφής τους στην Αθήνα. Τα πράγματα για την κυβέρνηση δεν εξελίσσονται όπως ακριβώς τα περίμενε, αφού το Κουαρτέτο δείχνει πως θέλει γη και ύδωρ και μάλιστα το ζητάει από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρωμάτων, γεγονός που δυναμιτίζει το κλίμα στις συζητήσεις.

Οι δανειστές μοιάζουν ιδιαίτερα αγριεμένοι, θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων τα πάντα. Άμεσο πετσόκομμα σε κύριες συντάξεις, απελευθέρωση της πώλησης των κόκκινων τραπεζικών δανείων, αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος με μείωση του αφορολόγητου και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Οι απαιτήσεις του Κουαρτέτου φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία, ναι μεν επιθυμεί την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των συζητήσεων, από την άλλη όμως δεν μπορεί να ενδώσει αμαχητί σε ό,τι της ζητήσουν.

Μπορεί οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να τονίζουν πως η ελληνική πλευρά θα επιμείνει στις προτάσεις της, όμως θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν και υποχωρήσεις, καθώς, η κυβέρνηση ήδη φαίνεται να έχει λειάνει τις γωνίες της στο ασφαλιστικό και στο φορολόγητο, αφού οι πιέσεις που δέχεται είναι ασφυκτικές.

Την ίδια στιγμή, το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να καταφέρει να πείσει τους δανειστές πως δεν χρειάζονται νέοι φόροι και να γλιτώσει ότι μπορεί, ετοιμάζει σαφάρι ελέγχων σε καταθέσεις και ακίνητα, έτσι ώστε να διασταυρώσει αν τα ποσά που υπάρχουν, αντιστοιχούν με τα δηλωμένα εισοδήματα των κατόχων τους.
 


σχετικα αρθρα