Να αφήσει τα περί ακροδεξιάς καλεί τον Β. Λεβέντη η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ.  Μαναταλένα Παπαδοπούλου με αφορμή τα όσα είπε στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

«Κάθε φορά που τοποθετείται ο κ. Λεβέντης μας δημιουργεί μια αίσθηση ευθυμίας, και στους ψηφοφόρους του θλίψη. Τον ενημερώνουμε ότι το αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν μέλλον είναι απόφαση του ελληνικού λαού, όχι δική του» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα του Πάνου Καμμένου, τον οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε «ακροδεξιό», τόσο τον ίδιο όσο και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ.

«Αν και δεν ξαφνιαζόμαστε από έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι τα συχνά …«περίεργα» αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και ειδικά εκτός εκλογικής περιόδου, πρέπει να βγάζουν κυβερνήσεις! Από έναν άνθρωπο που μιλά καθημερινά για «οικουμενική κυβέρνηση», όπως του υπαγορεύουν οι υποβολείς του και εννοεί συνασπισμό των δυο πρώτων κομμάτων, με μοναδικό επιχείρημα ότι θα είναι πιο «ισχυρή». Ή μήπως κυβέρνηση δοτών «τεχνοκρατών»; Άραγε πόσο σταθερές είναι οι δικές του αντιλήψεις για το δημοκρατικό πολίτευμα;», σημειώνει ακόμα η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ σχετικά με τα περί κυβέρνησης τεχνοκρατών που πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Παράλληλα, οι ΑΝ.ΕΛ. καλούν τον Β. Λεβέντη: «Τα περί ακροδεξιάς που παπαγαλίζει από την κ. Γεννηματά, ας τα αφήσει, ειδικά όταν δεν είναι σε θέση να διακρίνει πολιτικές κατευθύνσεις».

Τέλος, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο  Β. Λεβέντης σχετικά με το πώς κατάφεραν να μπουν στη Βουλή οι ΑΝ.ΕΛ. λέγοντας πως αυτό είναι «εξεταστέο ζήτημα» η Μ. Παπαδοπούλου απαντά: «Όσο για τους αστήρικτους, γελοίους και κατάπτυστους υπαινιγμούς του, απαξιώνοντας τις εκλογικές διαδικασίες που και τον ίδιο έβαλαν στη Βουλή, δεν αντέχουν στην παραμικρή σοβαρή κριτική. Τον αφήνουμε μόνο με τη γραφικότητά του, να αθωώνει Χριστοφοράκους».