Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει, το ίδιο έκανε και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πως η ίδια θα επιθυμούσε μια νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συμμετάσχει στο σχήμα και να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί καταστροφικές τις πρόωρες εκλογές.
 
Στην απέναντι όχθη βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κύριος Βενιζέλος δεν πιστεύει πως μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιο κοντά στις απόψεις Μητσοτάκη. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως προκρίνει και εκείνος τη λύση των εκλογών καθώς θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμφίθυμος και δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Στη Χαριλάου Τρικούπη ενοχλήθηκαν με την τοποθέτηση Βενιζέλου, ωστόσο δεν επιθυμούν όξυνση των σχέσεων στην παρούσα φάση.
 
Είναι προφανές πως Γεννηματά και Βενιζέλος δεν έχουν ο ένας για τον άλλο την καλύτερη άποψη. Πολλοί στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για σύγκρουση η οποία έρχεται και ουσιαστικά θα σημάνει και το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.