Μπορεί η συγκυρία, με το προσφυγικό, την εκκρεμή (ακόμη) αξιολόγηση αλλά και τις προκλήσεις στα εθνικά, να μην τον βοηθάει, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο στρατηγικό στόχο που χάραξε εξ αρχής, το άνοιγμα δηλαδή του κόμματος στον κεντρώο χώρο.

Το ανέφερε ο ίδιος, ευθαρσώς, όχι μόνον σε συνεντεύξεις του αλλά και στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για το ασφαλιστικό. Μία εκδήλωση που είχε ως διττό στόχο αφενός να δείξει ότι το κόμμα αναζητά απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα αφετέρου – και κυρίως – να καταδείξει ότι η νέα Νέα Δημοκρατία συνομιλεί με όλους, ακόμη και εκτός γαλάζιων τειχών.

«Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική διαδρομή καθενός» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κάτι ωστόσο που, εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να το επαναξιολογήσει όταν φτάσει η στιγμή που οι σημερινές, κοινές εκδηλώσεις μετουσιωθούν σε συμπράξεις και εκλογικές συνεργασίας. 

Διότι είναι πολύ πιθανό ο Πρόεδρος της Ν.Δ. να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να προσελκύσει και εντάξει στη Ν.Δ. στελέχη όπως ο Μιλτιάδης Νεκτάριος (κεντρικός ομιλητής στο ασφαλιστικό συνέδριο της ΝΔ) ή ο Πλάτων Τήνιος. Δεν ισχύει, προφανώς, το ίδιο όμως και για τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, όχι διότι κάτι υπάρχει εις βάρος του αλλά διότι διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. για τον ίδιο λόγο, πιθανότατα, ούτε ο ίδιος θα το σκεφτόταν).