Την εκτίμηση ότι δεν θα ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης εξέφρασε σήμερα στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα ''ανεχτεί παιχνιδάκια'' με την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Σε σχέση με το προσφυγικό τόνισε: ''Δεν το βρίσκω πιθανό να ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί
Εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει relocation, με συντεταγμένο τρόπο θα γίνεται η μεταφορά τους σε άλλες χώρες''. 

Την ίδια στιγμή μίλησε για την αρνητική στάση της κυβέρνησης για κινήσεις μονομέρειας: 

Σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση έχει καταδικάσει την μονομέρεια που εμφάνισαν τα κράτη στα βόρεια μας.

Τάχθηκε δε, απεναντι στην φύλαξη των συνόρων της Αλβανίας από Ιταλούς αστυνομικούς:

Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη το ό,τι η Ιταλία θα πρέπει να σηκώσει τις προσφυγικές ροές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες. Αν κάτι πρέπει να μας προβληματίσει, είναι με τις εκλογές στη Γερμανία, την ακροδεξιά για να την αντιμετωπίσεις πρέπει να ανοίξεις πόλεμο απέναντί της. Η Ευρώπη που οι καραμπινιέροι θα βρίσκονται στα σύνορα είναι απέναντι στις αρχές της. 

Σε σχέση με την προκλητική στάση της Αυστρίας και την ονομασία ''Μακεδόνες'' για τους κατοίκους των Σκοπίων ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε:

Είναι πλήρως προκλητική η στάση μερικών προκειμένου να απομονώσουν την Ελλάδα, σηκώνουν ζητήματα τα οποία μπορεί να μην έχουν λυθεί, αλλά υπάρχει μια συμφωνία. 'Ολοι στην Ευρώπη συμφωνούν ότι το κράτος που είναι βόρεια μας λέγεται FYROM, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο''. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί παιχνιδάκια με την ονομασία της ΠΓΔΜ.