Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο παρίας της Ευρώπης και ότι είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι έρχονται Τούρκοι χωροφύλακες στα νησιά εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς στον Τάκη Χατζή στην εκπομπή ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΙ. 

Όπως τόνισε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που είπε τα κάνει πράξη : αλλάζει η Ευρώπη: Μας κλείνουν τα σύνορα, ανεβαίνει η ακροδεξιά. Τώρα έχουμε και το ΝΑΤΟ με τα καράβια, έρχονται μέχρι και τούρκοι χωροφύλακες. 'Ακρως ανησυχητική η εξέλιξη. Χρειάζονται οι τούρκοι για να κάνουν τι ;

Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία οργάνωση σε σχέση με το προσφυγικό:''Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση καμία στόχευση, δεν υπάρχει τίποτα. Είμαστε ο παρίας της Ευρώπης''.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε τις επιφυλάξεις τoυ για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση:

Εχει γίνει προ ημερησίας πριν πέντε μήνες για το προσφυγικό, αλλά κρατάω μικρό καλάθι όταν γίνονται αυτές οι συζητήσεις στη Βουλή. Αν έπρεπε να το κάνουμε θα έπρεπε να γίνει έρευνα και να εξαντλήσουμε το θέμα και μετά να γίνει συζήτηση. Αυτά είναι τερτίπια κομματικά. 

Μίλησε δε για ''κυβέρνηση που τα βάζει όλα κάτω από το χαλί'':

Είχαμε προτείνει την δημιουργία κλειστών κέντρων για τους παράτυπους μετανάστες. Πρώτα πετάνε λάσπη και μετά κάνουν αυτά που είπαμε.  Υπάρχει αντιπολίτευση απλώς η κυβέρνηση τα βάζει όλα κάτω από το χαλί.