Το ερώτημα "που το πάει ο Ξεκαλάκης" μπορεί να μην λέει και πολλά στο ευρύ κοινό, αλλά είναι σημαντικό για όσους κινούνται στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο Στέφανος Ξεκαλάκης, εκτός από γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θεωρείται άνθρωπος του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ έχει και εξαιρετικές σχέσεις με το σύστημα Παπανδρέου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κατέβασε τη δική του πλατφόρμα. Ουσιαστικά τάχθηκε κατά της επιμονής της Φώφης Γεννηματά στη διεύρυνση του Κινήματος προς τις κινήσεις της κεντροαριστεράς και το Ποτάμι. Με ανταλλαγή θέσεων και αξιωμάτων. Η τοποθέτησή του προκάλεσε πολλές απορίες, την εξής μία: είναι η γραμμή του Νίκου ή η γραμμή του Γιώργου;

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ θέλει να τινάξει στον αέρα της Δημοκρατική Συμπαράταξη για να αποτύχει απλά η Φώφη Γεννηματά ή για να προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή του προκατόχου του Νίκου Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες; Ή το κάνει απλά και μόνο για να μην έχουν ανταγωνιστές τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που θα αναζητήσουν "καρέκλες" στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι πως υπάρχουν ακόμη στελέχη που επιμένουν στο μικρό και κλειστοφοβικό ΠΑΣΟΚ. Που πιστεύουν στη δικαίωση και τη μεγάλη επιστροφή. Το ερώτημα είναι αν αυτά τα στελέχη ποντάρουν για τον χώρο ολόκληρο ή για τη δική τους δικαίωση και την επιστροφή του... Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται για ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει σύντομα να απαντήσει η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συνδέσει το όνομά της με την μετεξέλιξη του χώρου που παρέλαβε σε οριακή κατάσταση επιβίωσης. Και αυτό δε μπορεί να γίνει χωρίς την αμφίπλευρη διεύρυνση και την αποκατάσταση του ρήγματος που προκάλεσε η ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ. Οπότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα επιμείνει μέχρι τέλους και στο άνοιγμα στο Ποτάμι και σ