Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας βρίσκονται κυβέρνηση και κουαρτέτο, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, καθώς η πρόθεση να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις το συντομότερο δυνατό, διευκολύνει τις δύο πλευρές να ρίξουν όσο νερό χρειαστεί στο κρασί τους για να ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση

Είναι σαφές πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και για αυτό το λόγο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρατεύει την ψυχραιμία του απέναντι στις διαπραγματεύσεις, ώστε να ανοίξει επιτέλους η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους.

Το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει ότι ο δρόμος μέχρι το τέλος του μήνα, όπου και θέλει να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση είναι στρωμένος με αγκάθια και κυρίως γνωρίζει ότι τα μέτρα θα είναι πικρά. 

Από την πλευρά του, το Κουαρτέτο μπορεί να είναι εξίσου αποφασισμένο να κλείσει τη διαπραγμάτευση, αλλά δεν θα κάνει πολλά βήματα πίσω σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Ωστόσο, φως στο τούνελ του δημοσιονομικού κενού φάνηκε μετά τη διαπραγμάτευση της Παρασκευής. Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι η απόσταση μεταξύ δανειστών Κυβέρνησης έχει καλυφθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και εκτιμά ότι θα κλείσει τις προσεχείς ημέρες.

 Ο Υπουργός Οικονομικών μάλιστα τονίζει ότι οι συζητήσεις προχωρούν πολύ καλύτερα από ότι περίμενε. Το επόμενο τετ α τετ έχει οριστεί για την Τρίτη με τον Υπουργό Οικονομικών να βάζει στην ατζέντα την ποσοτικοποίηση και την αποτύπωση των μέτρων που ζητούν οι δανειστές.