Στοιχεία ''φωτιά'' φέρνει στο φως έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Νίκου Τόσκα, το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλύπτει ότι στην χώρα μας βρέθηκαν το 2015 πάνω από 900.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ επέστρεψαν πίσω ως παράτυποι μετανάστες μόνο 20.868.
 
Το συγκεκριμένο έγγραφο, με ημερομηνία 24-2-2016, έρχεται ως απάντηση στην από 1-2-2016 ερώτηση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση σε σχέση με την διαχείριση μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας για το προηγούμενο έτος.
 
Στο κείμενο, ειδικότερα, αναφέρεται ότι ''στη διάρκεια του παρελθόντος έτους παρατηρήθηκε σταδιακή αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη χώρα μας, που σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρμοδίων υπηρεσιών ανέρχεται στους 911.471''.
 
Το έγγραφο συνεχίζει, τονίζοντας, ότι, όσον αφορά ''τις επιστροφές παράτυπων μεταναστών, έφτασαν τις 20.868'', χωρίς να διευκρινίζει πόσες ήταν συνολικά οι προωθήσεις σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης, που αποτελούν και τον επιθυμητό προορισμό του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών. 
 
Την ίδια στιγμή, η χθεσινή ενημέρωση του συντονιστικού του προσφυγικού θέλει τους πρόσφυγες που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους να αγγίζουν τους 44.650, νούμερο που απέχει κατά πολλές χιλιάδες από τους 911.471, πόσω μάλλον όταν δεν διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός αυτών που τελικά πήραν το εισιτήριο για τις χώρες προορισμού, εκτός από τις επιστροφές των παράτυπων μεταναστών.
 
Δείτε το έγγραφο: