Με διαγραφή απείλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματός του οι οποίοι θέλουν προχωρήσουν σε εξώδικο εναντίον του για το γεγονός ότι τους είχε πει πως θα ανανεώνονται οι βουλευτές του κόμματος κάθε 6 μήνες.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όπως είπε "πράγματι είχαμε δώσει αυτή την υπόσχεση κάτω από συνθήκες προεκλογικές γιατί τιμούσαμε και αγαπούσαμε τους υποψηφίους. Εμείς το κάναμε αυτό στην προσπάθειά μας να θεωρηθούν όλοι οι υποψήφιοι ίδιοι. Αν ήταν υπόσχεση προς το λαό θα το τηρούσα αυτό ήταν ένα εσωτερικό ζήτημα. Η Ενωση Κεντρώων έχει μια δυναμική ανόδου και για αυτό συμβαίνουν αυτά" είπε .

Παράλληλα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του. Όπως είπε, αυτή τη στιγμη η Ένωση Κεντρώων έχει 9 βουλευτές που έχουν μάθει το κοινοβουλευτικό έργο. Εάν τώρα αλλάξω τους βουλευτές, θα περάσει ένας χρόνος για να μάθουν οι νέοι βουλευτές το έργο τους. Τώρα δεν γίνεται αυτό, γιατί η Ένωση Κεντρώων παρουσιάζει μια δυναμική ανόδου. Για αυτό εξάλλου συμβαίνουν αυτά. Ας κάνουν ότι θέλουν, εγώ θα τους διαγράψω και θα είναι κακό του κεφαλιού τους γιατί την επόμενη φορά που θα έχουμε 50 βουλευτές εκείνοι θα μείνουν απέξω. Εγώ περίμενα 35 χρόνια για να γίνω βουλευτής και εκείνοι θέλουν με την πρώτη; Ας περιμένουν. Η Ένωση Κεντρώων δεν προσφέρεται για βουλευτιλίκια χωρίς αγώνες.".

Τέλος, ο κ. Λεβέντης άφησε αιχμές εκ νέου για την αντιμετώπισή του από τα ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε τηλεοπτική του συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα οι δημοσιογράφοι οδηγούσαν τις ερωτήσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι γερμανόφιλος.

"Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά δεν είμαι γερμανόφιλος, όπως άφησαν να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα τέσσερις δημοσιογράφοι σε τηλεοπτική συνέντευξη" είπε χαρακτηριστικά.