Για ''επίδειξη ευαισθησίας'' κατηγορεί σε δηλώσεις της σήμερα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβερνητική εκπρόσωπος 'Ολγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι ''δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα και στην βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας. 
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επισκέφθηκε σήμερα την Ειδομένη, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής από τους πρόσφυγες, γιατί, όπως είπε, και με την αλλαγή των καιρικών συνθηκών μπορεί να δημιουργηθεί εκεί μία εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε μέσα στη βροχή και τη λάσπη στον καταυλισμό, κάποια στιγμή φωτογράφισε και ο ίδιος τους πρόσφυγες με το κινητό του τηλέφωνο, ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τους Γιατρούς του Κόσμου, την αστυνομία και γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

 
Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη: 

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε, σήμερα, να κάνει επίδειξη ευαισθησίας από την Ειδομένη. Κατά τα άλλα, το κόμμα του οποίου ηγείται, κατηγορεί, εδώ και μήνες, την κυβέρνηση ότι δεν επαναπροωθεί πρόσφυγες στη θάλασσα, αντιδρά στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, επιδίδεται σε κάθε είδους ακροδεξιά καπηλεία του προσφυγικού, σιωπά σε μονομερείς ενέργειες σε βάρος της χώρας μας.

Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να πατά ταυτόχρονα στη βάρκα του ακροδεξιού λαϊκισμού και στη βάρκα της ευαισθησίας.