Η απουσία συνολικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα στην κεντροαριστερά, η απουσία συνεννόησης, η αμφιθυμία του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και η διαφαινόμενη αποτυχία σύνθεσης όλων των προσώπων και των απόψεων του χώρου, έχει ως αποτέλεσμα την δυναμική επανεμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, το κόμμα του οποίου δεν κατέβηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, δηλώνει παρών. Ο Γιώργος Παπανδρέου εντός της εβδομάδας θα αποστείλει επιστολές στους επικεφαλής των κομμάτων του χώρου με σκοπό να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος στον οποίο θα συμμετάσχουν όλοι.

Παράλληλα, το Κίνημα θα ξεκινήσει ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο στον οποίο όλοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς του. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δηλώσει από την αρχή παρών στην πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά ωστόσο βλέποντας πως αυτό το εγχείρημα δεν προχωρά αποφάσισε να πάει τη συζήτηση ένα βήμα πιο μπροστά. Ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει πως τώρα είναι η ώρα κατά την οποία οι προοδευτικοί πολίτες θα δράσουν και ειδικά τώρα που κατά στελέχη του κινήματος με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στιγματίζεται η αριστερά. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για να ξεκινήσει ο διάλογος κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι χωρίς διακύβευμα, φοβικές και πολλές φορές απαξιωτικές για τον χώρο.

Στην επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου θα αναφέρεται πως ο διάλογος πρέπει να γίνει από «μηδενική βάση, χωρίς προαπαιτούμενα ή προαποφασισμένες προϋποθέσεις, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αυτονομία όλων των συμμετεχόντων και με μοναδική επιδίωξη ένα πολιτικό πλαίσιο – συμφωνία, με βάση την οποία θα συνεχιστεί ο διάλογος».