Άστραψε και βρόντηξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με αφορμή την κατάθεση με τη μορφή του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου περί αθλητισμού, το οποίο και δήλωσε ότι θα καταψηφίσει.

Μιλώντας, στον SPORT FM, η κ. Αυλωνίτου δήλωσε ότι ο κ. Κοντονής εκθέτει την κυβέρνηση και ότι «δεν ακούει τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχοντας επιλέξει ένα δικό του δρόμο»!

«Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο που αφορά την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον παγκόσμιο κώδικα του WADA, η τακτική του κ. Κοντονή εκθέτει την κυβέρνηση γιατί έτσι δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος και κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται» ανέφερε η Ελ. Αυλωνίτου, σημειώνοντας ότι τα όσα λέει αυτό το νομοσχέδιο, έχουν εγκριθεί από την WADA από τις 15 Νοέμβριου του 2013, έχει μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών από την 1η Αυγούστου του 2014 και έχει μπει σε διεθνή εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Άρα 14 μήνες το γνωρίζουμε.

«Δεν καταλαβαίνω την απόφαση του υπουργού να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «από όσο καταλαβαίνω δεν είναι θέμα για το ντόπινγκ, αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Ο υπουργός δεν θέλει να θέλει να γίνει καμία συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο και τις ομοσπονδίες».

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ο κ. Κοντονής δεν ακούει τον κ. Τσίπρα και έχει επιλέξει άλλο δρόμο», καθώς «η εντολή του πρωθυπουργού είναι να παίρνονται όλες οι αποφάσεις συλλογικά».

«Και μην βιάζεστε για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς για κάτι τέτοιο θα αποφασίσουν στο σύνολό τους οι βουλευτές. Έχουμε πει στον κ. υπουργό να μην φέρει το συγκεκριμένο θέμα με τη μορφή του κατεπείγοντος εδώ και 1,5 μήνα» είπε ακόμη και κατέληξε: «Εγώ δεν είμαι βουλευτής “γλάστρα” και είναι κάτι που μας προτρέπει ο πρωθυπουργός. Εγώ αύριο θα ψηφίσω “όχι” για τη μορφή του κατεπείγοντος».