Διευκρινίσεις για την χθεσινή του δήλωση ότι η εικόνα της Ειδομένης είναι τιμητική για την Ελλάδα και ντροπή για αυτούς που κλείνουν τα σύνορα, έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Μιλώντας στο mega σήμερα το πρωί ο κ. Μπαλτάς είπε ότι η φράση που χρησιμοποίησε ήταν απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε στη συνέντευξή του, ανέφερε τι κάνει το υπουργείο Πολιτισμού μπροστά στην προσφυγική κρίση. Καθήκον του υπουργείου, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι όσο μπορεί να συνδράμει να αναδειχθεί ο πολιτισμός της Ελλάδας ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την φιλοξενία των ξένων.

Παράλληλα ανέφερε πως η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όμως όπως είπε το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό. Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι η Ειδομένη είναι τιμητική για την Ελλάδα όσο και αν ακούγεται περίπεργο, και ντροπή για την Ευρώπη. 

"Το τιμητικό είναι η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα όπως ο λαός, το κράτος και οι εθελοντές για να βοηθήσουν στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη. Η προσπάθεια είναι τιμητική, η εικόνα είναι ντροπιαστική. Το κράτος προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να φύγουν από την Ειδομένη και να πάνε στα κέντρα φιλοξενίας".