Την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό προτίθεται να θέσει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο κ. Μουζάλας μετά τον σάλο που ξέσπασε από την χθεσινή του αναφορά στα Σκόπια με τον όρο "Μακεδονία" δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή και θα θέσει στον Αλέξη Τσίπρα την παραίτησή του. 

Ο κ. Μουζάλας μιλώντας χθες στο newpost απέδωσε τον χαρακτηρισμό σε ένα λάθος που οφείλεται στην κούραση. Η παραδοχή του λάθους του όμως δεν στάθηκε αρκετή για να κατευνάσει τα πνεύματα, προκαλώντας τόσο μια ενδοκυβερνητική κρίση όσο και τα πυρά της Αντιπολίτευσης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να ανεχτεί την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση και ζήτησε την παραίτησή του. Όπως είπε ο κ. Καμμένος οι γκάφες δεν γίνονται δεκτές στην πολιτική και αυτές... πληρώνονται.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε ως επιβεβλημένη την παραίτηση του κ. Μουζάλα λέγοντας πως πρόκειται για μεγάλο ατόπημα.

Πάντως όπως έχει ήδη γράψει το newpost οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την εύρεση μιας φόρμουλας για να ξεκαθαριστεί η κρίση που ξέσπασε ακόμη και εντός της ημέρας καθώς ο πρωθυπουργός έχει μπροστά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα, καθώς δεν μπορεί να μεταβεί ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τον αρμόδιο υπουργό για το προσφυγικό. Αυτό θα έχει πιθανότατα ως την παραμονή του κ. Μουζάλα στη θέση του έστω και υπό παραίτηση για ένα διάστημα.