Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα μετά  τον σάλο που ξέσπασε από την χθεσινή του αναφορά στα Σκόπια με τον όρο "Μακεδονία", ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως πρόκειται για μεγάλο ατόπημα, καθώς όπως είπε στην πολιτική αυτά που λέμε έχουν επιπτώσεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απάντηση μέσα στην ημέρα.

«Έχουμε μια κυβέρνηση αναποτελεσματική να διαχειριστεί προβλήματα του τόπου, αμήχανη, μοιραία, με τεράστια ανεπάρκεια στη διαχείριση προσφυγικού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη, θα έπρεπε να τους αποτρέψει, αλλα απο τη στιγμή που συνωστίζονται στην Ειδομένη, έπρεπε να κάνει συνθήκες ανθρώπινες. Εκατοντάδες παιδάκια εμπύρετα περίμεναν να εξεταστούν από ένα γιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ
Υπάρχουν υποδομές μόνο για 1000 ανθρώπους, οι υπόλοιποι 11.000 είναι μέσα στη χώρα»,πρόσθεσε.  

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους μετανάστες σε κλειστές δομές και τους πρόσφυγες σε ανοικτές δομές με συνθήκες υγιεινής».

«Ο κ. Μουζαλας δεν έπρεπε να παραιτηθεί μόνο γιατί χρησιμοποίησε το όνομα Μακεδονία, αλλά γιατί απέτυχε να διαχειριστεί το πρόβλημα»

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως είναι πολύ ανήσυχος για τα αποτελέσματα της αυριανής συνόδου. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει διχασμός σε σχέση με τον ρόλο Τουρκίας, όμως δεν πρέπει να υπάρξουν υπερβολικές εκπτώσεις για ενταξιακή πορεία Τουρκίας», είπε και κατέληξε: 

«ο δήθεν ανθρωπισμός αριστεράς πνίγηκε στις λάσπες της Ειδομένης».