Επιμένει στην παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στον ΣΚΑΪ, στην οποία αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία". Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του κ. Μουζάλα στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας, ο Μουζάλας όχι», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επανέλαβε ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, «ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ. και την ευαισθησία του λαού σε αυτά τα θέματα» και πρόσθεσε:

Από εδώ και πέρα θα περιμένει ο πρωθυπουργός τη λήξη της Συνόδου Κορυφής και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

«Οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουμε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της Κ.Ο. μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση», επεσήμανε και κάλεσε εκ νέου τον αναπληρωτή υπουργό να παραιτηθεί.

«Οφείλει να παραιτηθεί και για λόγους ευθιξίας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ξεκάθαρες.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το newpost.gr, επειδή τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την αντικατάσταση του Γιάννη Μουζάλα, καθώς δεν μπορεί να μεταβεί ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, χωρίς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μουζάλας θα παραμείνει στη θέση του έστω και υπό παραίτηση για ένα διάστημα μέχρι ο πρωθυπουργός να αποφασίσει οριστικώς για το αν θα παραμείνει ή όχι.