Την άμεση απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα ζητούν από τον Πρωθυπουργό 18 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Μακεδονία, με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία». Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής». Την αποπομπή «σήμερα κιόλας» του κ. Μουζάλα ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. 

«Καμία ετεροχρονισμένη συγγνώμη δεν μπορεί να διαγράψει το εθνικό ατόπημα που διέπραξε χθες το βράδυ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας.Τέτοιου τύπου δηλώσεις πέρα από ανιστόρητες είναι και εθνικά επιζήμιες, διότι ενισχύουν τη θέση και την επιχειρηματολογία του γειτονικού κρατιδίου, το οποίο εδώ και δεκαετίες επιχειρεί να σφετεριστεί την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά και αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας μας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι 18 βουλευτές, με επικεφαλής τον Θόδωρο Καράογλου.

Και συνεχίζουν:

Καλούμε, λοιπόν, τον Πρωθυπουργό και επικεφαλής αυτής της παντελώς ακατάλληλης και επικίνδυνης Κυβέρνησης να δείξει ψήγματα εθνικής αξιοπρέπειας και να απομακρύνει εδώ και τώρα τον Γιάννη Μουζάλα, διότι σε διαφορετική περίπτωση (καλυπτόμενος πίσω από την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση) συντάσσεται με τη δήλωσή του και αποδέχεται τα Σκόπια ως “Μακεδονία”.

Όπως δήλωσε πριν από λίγο και ο Πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, “η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη”. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος κ. Τσίπρα.

Τέλος, όσον αφορά στη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα το πρωί ο κ. Μουζάλας, έχουμε να παρατηρήσουμε πως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το “συγγνώμη”, χάθηκε το ατομικό και κινδυνεύει να χαθεί και το εθνικό… φιλότιμο.  

Νωρίτερα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι «αν δεν τον αποπέμψει ο Πρωθυπουργός, αποδέχεται τον όρο που χρησιμοποίησε ο υπουργός του και τότε τα προβλήματα για τη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερα». Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι «στη Σύνοδο της ΕΕ δε βοηθάει να πάμε με υπουργό που αποκαλεί τα ΣκόπιαΜακεδονία’. Πρέπει να αποπεμφθεί σήμερα κιόλας ο κατά τα άλλα συμπαθής Γιάννης Μουζάλας, και να εκπροσωπηθεί η χώρα από τον προϊστάμενό του υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή».