Επίσημη επίσκεψη στην Τύνιδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Συνέλευσης των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας, Mohamed Ennaceur.

Ο κ. Βούτσης, τον οποίο συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Κώστας Αθανασίου, αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην τυνησιακή πρωτεύουσα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας Beji Caied Essebsi, τον Πρωθυπουργό Habib Essid, όπως και με τον ομόλογό του Mohamed Ennaceur. Ο κ. Βούτσης θα έχει επίσης συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου, Hamma Hammami.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί επίσης με πολιτικές προσωπικότητες της Τυνησίας και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τύνιδας, όπου θα συνομιλήσει με μέλη της, καθώς και τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Βούτσης θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 18ης Μαρτίου 2015 στο Μουσείο Bardo και στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων στην Τυνησία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του κ. Βούτση στην Τύνιδα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Τυνησία από την ανεξαρτησία της, το 1956.