Την άμεση ανάγκη για μετεγκατάσταση μέσα στον επόμενο μήνα τουλάχιστον 6.000 προσφύγων, με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των χωρών της ΕΕ, και συνολικά 20.000 μέχρι τις 16 Μαΐου, τόνισε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Κολέγιο των επιτρόπων.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ελλάδα είναι οξεία. Τα κράτη - μέλη πρέπει να προχωρήσουν με το #relocation (σ.σ μετεγκατάσταση)», σημείωσε σε μήνυμά του μέσω Twitter ο έλληνας επίτροπος.

Παρουσιάζοντας τον χάρτη με τις μέχρι τώρα μετεγκαταστάσεις προσφύγων ανέφερε ότι από την έναρξη του συνολικού σχεδίου μόλις 4.555 έχουν μετεγκατασταθεί.

Να σημειωθεί ότι χώρες όπως η Αυστρία, που έχουν ασκήσει δριμεία κριτική στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην προσφυγική κρίση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο επίτροπος Μετανάστευσης, δεν έχει δεχθεί κανένα πρόσφυγα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Αντίστοιχα κανένα πρόσφυγα από την Ελλάδα δεν έχουν δεχθεί στο έδαφός τους οι: Σλοβενία, Σλοβακία, Πολωνία, Κροατία, Σουηδία, Ουγγαρία, Τσεχία κ.ά.