Τριγμοί έχουν προκληθεί στον κυβερνητικό συνασπισμό, με την υπόθεση Μουζάλα και τη χρήση της λέξης Μακεδονία αντί ΠΓΔΜ.
 
Μετά τη συνάντηση του Πανου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, φάνηκε αμετακίνητος από τη θέση του για παραίτηση Μουζάλα. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε:
 
Η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη μας, ο Μουζάλας όχι
Σύμφωνα με πληροφορίες το επιθυμητό σενάριο για τον κυβερνητικό εταίρο θα ήταν ο Γιάννης Μουζάλας, να ταξιδεύσει στις Βρυξέλλες όντας υπό παραίτηση γεγονός πάντως που δεν συνέβη. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ. και την ευαισθησία του λαού σε αυτά τα θέματα» και πρόσθεσε:
 
Από εδώ και πέρα θα περιμένει ο πρωθυπουργός τη λήξη της Συνόδου Κορυφής και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.
 
Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, η οποία αναμένεται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη διαχειριση από δω και πέρα του θέματος. 
 
Ο ίδιος ο πρόεδρος μάλιστα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε αναφορά στην κοινοβουλευτική ομάδα και τη στήριξη που αυτή θα παρέχει. 
 
«Οι ΑΝ.ΕΛ. επιμένουμε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της Κ.Ο. μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το μέλλον του κυβερνητικού σχηματισμού ενώ σύμφωνα με σενάρια που διακινούνται δεν αποκλείεται οι ΑΝΕΛ να αποσύρουν και τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση όχι όμως και τη στηριξή τους.