Η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα ήρθε από εκεί που δεν την περίμενε. Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος ζητάει επιτακτικά την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης αντέδρασαν διαφορετικά.

Η Φώφη Γεννηματά μπορεί να επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την οποία είπε πως είναι χωρίς συνοχή ,σχέδιο και προοπτική ωστόσο στήριξε τον πρωθυπουργό στο θέμα Μουζάλα καθώς είπε πως ο υπουργός έκανε ολίσθημα για το οποίο είπε πως έχει ζητήσει συγνώμη, παράλληλα είπε πως ο κύριος Καμμένος εκβιάζει.

Αυτή περίπου είναι η γραμμή και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τον κύριο Μουζάλα μετά τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που είπε πως τα σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης και ζήτησε από εθνοκάπηλους να μαζευτούν. Είναι σαφές πως ο κύριος Τσίπρας άκουσε με χαρά τις τοποθετήσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Ίσως μέσω του κυρίου Μουζάλα και των δηλώσεων του, σε συνδυασμό με την επιμονή του κυρίου Καμμένου στην παραίτηση του υπουργού να κυοφορείται μια νέα συνεργασία στο πολιτικό σκηνικό , συνεργασία που θα δώσει διαφορετικές διαστάσεις στην μέχρι τώρα πορεία και της κυβέρνησης αλλά και της χώρας. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δύσκολα θα συνεργαστούν ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται αν η κυβέρνηση Τσίπρα, λόγω επιμονής Καμμένου , αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Παράλληλα και ΠΑΣΟΚ αλλά και Ποτάμι μέσω των τοποθετήσεων τους στο θέμα Μουζάλα ,φιλοδοξούν να «κερδίσουν» κάποιους κεντρώους που διαφωνούν με την προσέγγιση του θέματος από τη ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση Γεννηματά Θεοδωράκης έστειλαν μήνυμα.