Ένα ενδοκυβερνητικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης του Γιάννη Μουζάλα στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της οποίας  αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» και των απειλών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αναλάβει από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ να γεφυρώσει το ρήγμα που προέκυψε στη συγκυβέρνηση σε αυτό το πλαίσιο, έχει επαφές με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον στενό του συνεργάτη και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ώστε να λήξει ομαλά η κρίση.  

Κυβερνητικές πηγές εξάλλου παρότι έκαναν λόγο για βαθιά διαφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στο θέμα Μουζάλα, διέψευδαν τα περί τελεσιγράφου από την πλευρά του Πάνου Καμμένου, αλλά και τα περί σκληρής απάντησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, πληροφορίες έκαναν λόγο για εντολή του Πάνου Καμμένου στους στενούς του συνεργάτες να μαζέψουν τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, εκτός από το ζήτημα Μουζάλα, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στην πλευρά Καμμένου για τις επιθετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως λένε πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων- άλλα συνενοήθηκαν στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Χαριστική βολή δόθηκε από τις δηλώσεις των Νίκου Βούτση, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νίκου Φίλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ρένας Δούρου, Θεανώς Φωτίου υπέρ του Γιάννη Μουζάλα, «αδειάζοντας'» καταφανώς τη θέση του ενός πυλώνα της κυβέρνησης, για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Η απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει στη θέση του τον κ. Μουζάλα, δεν βοήθησε την κατάσταση, καθώς -όπως εκτιμούσαν πηγές που βρίσκονται κοντά στον κ. Καμμένο- μια κίνηση που θα μπορούσε να αποσυμπιέσει την ένταση, θα ήταν να υποβάλει την παραίτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και να τελεί ουσιαστικά υπό έγκριση από τον Πρωθυπουργό. Οι οριστικές αποφάσεις θα λαμβάνονταν αφού είχε ολοκληρωθεί η παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στην αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. Όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε τις τελευταίες ώρες, καθώς φαίνεται ότι βρήκαν «τοίχο» τα αιτήματα του Πάνου Καμμένου. 

Όπως έγραψε το newpost, όλα τα σενάρια για το μέλλον των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση παραμένουν ανοιχτά, ενώ κρίσιμη είναι η αυριανή συνεδριαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, όπου κρίνεται ακόμη και η παραμονή τους στο κυβερνητικό σχήμα. 

Για τον λόγο αυτό ο Πάνος Καμμένος ανέβαλε επίσης το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ.