Με ανοιχτά ζητήματα σε φορολογικό και ασφαλιστικό ολοκληρώθηκαν οι σημερινές επαφές των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Το ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με τους Θεσμούς και παρά τις ενδείξεις ότι ίσως υπήρχε συμφωνία ακόμη και σήμερα, τελικά ήταν άκαρπο, με μεγάλο αγκάθι να είναι το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

Το αφορολόγητο ποσό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει δήλωσε μετά το τέλος της συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δίνοντας με τη δήλωση αυτή το στίγμα της διαπραγμάτευσης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν το κλείσαμε» αλλά άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο ως και την Παρασκευή.

Αρμόδιες πηγές αποδίδοντας το κλίμα της σημερινής συνάντησης ανέφεραν ότι έγιναν «τζαρτζαρίσματα» ενώ απέδιδαν στην πλευρά των δανειστών απαιτήσεις για δραστική μείωση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Χωρίς συμφωνία και με τα πάντα ανοιχτά ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε πως «διακόψαμε ανοίξαμε όλα τα ζητήματα, δεν τα κλείσαμε».  Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως οι συνομιλίες θα συνεχισθούν αύριο το μεσημέρι στις 13: 00.

Το αυριανό πρόγραμμα              

Κυβερνητικά κλιμάκια θα έχουν από το μεσημέρι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και για ζητήματα που αφορούν στη Δικαιοσύνη, στα Δημοσιονομικά, αλλά και σε Χρηματοοικονομικά ζητήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναντήσεων των κυβερνητικών στελεχών με τους θεσμούς για αύριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • 12.00 Δικαιοσύνη
  • 13.00 Ασφαλιστικό
  • 16.00 Δημοσιονομικά
  • 19.00 Χρηματοοικονομικά