Παραμένουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Κοινβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της συνέντευξης του Γιάννη Μουζάλα στον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία». 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με διευρυμένη συμμετοχή πρώην βουλευτών και υπουργών.

Ο κ. Καμμένος μίλησε για πολύ σημαντικές στιγμές που περνά η πατρίδα και το κίνημα λειτουργεί συλλογικά. Όπως είπε: 

Θέσαμε το θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στηρίξαμε οι ΑΝΕΛ την κυβέρνηση του Τσίπρα για να φύγει η πατρίδα μας από τα δόκανα της διαπλοκής και της διαφθοράς και να βγούμε από τα μνημόνια.
Σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, με πρώτο και κυρίαρχο θέμα την προστασία των εθνικών θεμάτων.
Η συνεργασία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει με άριστο τρόπο και είμαστε προ της τελικής εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εγώ ξεκινώ αύριο την αποστολή μου στις ΗΠΑ για να κάνω επαφές με πολιτικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, "η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα του κ. Μουζάλα γι' αυτά που ελέχθησαν. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε γιατί βρήκαν οι γνωστοί εθνομηδενιστές για να βγουν και να πάρουν θέση για το όνομα της Μακεδονίας. Είδαμε τον Γ. Παπανδρέου, την κ. Ρεπούση και ένα site 3000 Like να θέσει θέμα. Απέναντι σε αυτό βάζουμε τα 3,5 εκατ. υπογραφές που είχε συλλέξει ο Χριστόδουλος.
Στηρίζουμε την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα" είπε. 

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο για πάταξη της φοροδιαφυγής λέγοντας χαρακτηριστικά πως "την Τρίτη θα ακουστούν ονόματα και επίθετα από τις λίστες. Ήρθε η ώρα να ακουστούν για θέματα διαπλοκής για τη δικαιοσύνη, ποιοι διακινούσαν εκατομμύρια σε κοινούς λογαριασμούς και πως αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά". 

"Πιστοί απόλυτα σε αυτά που είπαμε. Θέτοντας ξεκάθαρα μέχρι τέλους την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο πρωθυπουργός γυρνώντας, για να σωπάσουν οι εθνομηδενιστές που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας" κατέληξε.