Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος στον ΑΝΤ1. 

Όπως υπογράμμισε: 

Δεν ετοιμάζομαι να φορέσω υπουργική γραβάτα. Οχι με τρία γράμματα κεφαλαία. Δεν ζητήσαμε παραίτηση Μουζάλα γιατί ήταν λίγες ημέρες πριν τις σύνοδο Κορυφής.
Εχει κάνει στο Newpost η κ. Γεννηματά ρητή δήλωση ότι δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση. Εχουμε τη γραμμή για ευρύτερη κυβερνητική συνεργασία. Το όχι έχει τρία γράμματα.

Στο ίδιο μοτίβο ήταν και η χθεσινή δήλωση στο newpost της Φώφης Γεννηματά, η οποία υπογράμμισε ότι ''Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι''.

Όπως τονίζει στο Newpost, η πρότασή της είναι ''ξεκάθαρη και κατατεθειμένη και συμβούλιο αρχηγών'' και επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. ''Σε καμία άλλη περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κυβέρνηση'' επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.