Την πεποίθηση ότι η Ειδομένη δεν έχει μέλλον και ότι σε σχέση με το θέμα Μουζάλα θα υπάρχει καλή κατάληξη διατύπωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο εκπροόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης.

Αναφορικά με το θέμα Μουζάλα:

Δεν μπορώ να εκφράσω πολιτική και προσωπική άποψη. Εχω την ελπίδα ότι θα έχουμε καλή κατάληξη του πράγματος. Το θέμα είναι η αντιμετώπιση του προσφυγικού και τα υπόλοιπα έπονται και θα αντιμετωπιστούν. 

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν διαπιστώνει κάποιου είδους ρήγμα στην κυβέρνηση εξαιτίας του περιστατικού, ενώ ερωτώμενος για πιθανό ανασχηματισμό απάντηση ότι δεν γνωρίζει αν αυτό θα είναι αφορμή για κάτι τέτοιο και ότι βρίσκεται στην δικαιοδοσία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ''κ. Μουζάλας δεν έχει την πολιτική εμπιστοσύνη των ΑΝΕΛ΄'', ενώ πρόσθεσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν κόντρες σε περιόδους έντασης.
Ερωτηθείς για την κριτική που ασκήθηκε από την πλευρά των ΑΝΕΛ, απάντησε ότι ''δεν έχω την εικόνα οργανωμένης κριτικής από την πλευρά των ΑΝΕΛ. Νομίζω ότι θα λυθεί το θέμα με καλό τρόπο''. 

Τέλος, σχεδόν απέκλεισε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης: 

Όντως υπάρχει η εντύπωση σε αυτούς τους ανθρώπους ότι θα γίνει θαύμα και θα ανοίξουν τα σύνορα. Με το τέλος της συνόδου θα αποδειχθεί η ελπίδα είναι ανεδαφική. Μετά από λίγες ημέρες θα αρχίσουν να κατεβαίνουν προς τα κάτω.  Η Ειδομένη δεν έχει μέλλον.