Δήλωση που θα συζητηθεί σχετικά με την υπόθεση Μουζάλα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Παραστατίδης. 

Ο κ. Παραστατίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε πως «ο κ. Μουζάλας το χαρακτήρισε λάθος φραστικό και ατόπημα και στην πολιτική αυτού του είδους τα πολιτικά ατοπήματα πληρώνονται. Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Στην πολιτική αυτού του είδους, τα ατοπήματα –γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί- πληρώνονται. Από κει και πέρα το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία νομίζω ότι είναι στην ίδια τη δικαιοδοσία του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση προφανώς και με τον κ. Καμμένο θα δώσουν κάποια λύση, είτε έτσι, είτε αλλιώς» είπε ο κ. Παραστατίδης

Πάντως σημείωσε ότι πέρα από το «πολιτικό ατόπημα» δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί η σημαντική –όπως τη χαρακτήρισε– συνεισφορά και οι προσπάθειες του κ. Μουζάλα στο προσφυγικό ζήτημα, υπενθυμίζοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών ομάδων στη Βουλή.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως όταν οι πρόσφυγες πειστούν ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα, είναι βέβαιο ότι θα απομακρυνθούν από την Ειδομένη προς τα κέντρα φιλοξενίας, ενώ επέκρινε τους «διάφορους καλοθελητές», οι οποίοι «για λόγους σκοπιμότητας και για οικονομικά οφέλη, τους παραπληροφορούν με αποτέλεσμα να παραμένουν στη μεθόριο».